top of page


LITVIV (Literatura Viva): paraula, cos i emoció

Projecte d'arts escèniques i creativitat visual subvencionat dins el Programa Terrassa Crea del Departament de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa. 


 
Literatura Viva (LitViv) vol dotar a les persones joves del dret a la pràctica artística i a la cultura literària, juntament en  un moment històric on també hi ha una creixent necessitat per pal·liar els efectes de la pandèmia Covid-19 i el  confinament. Les arts i la cultura necessiten re connectar més que mai amb la comunitat, i els centres educatius  representen espais per accedir al mon de la cultura i l’oportunitat de desenvolupar la creativitat, l’interès en la pràctica artística i el coneixement de la literatura en català. 

A través dels recursos literaris i juntament amb l’accés i  pràctica de diferents llenguatges artístics i de creativitat visual, proposem un programa de tallers de literatura viva (LITVIV)  per alumnes d'educació secundària. 

Els tallers tenen com a propòsit aprofundir en el coneixement de les obres en català, castellà i obres internacionals i accedir a la pràctica artística dins l’aula i al mateix centre educatiu.

 

LITVIV té com objectius:

 

1.  Experimentar diferents llenguatges de les arts escèniques; el teatre d’objectes i sensorial, el pretext dramàtic, el  teatre físic i gestual en relació amb la novel·la.

2.  Innovar en metodologia educativa que relacioni matèries i àmbits com el lingüístic, l’artístic, cultura i valors

3.  Fomentar l’aprenentatge significatiu i despertar la curiositat i la il·lusió per aprendre

4.  Incentivar el gust per la lectura i les llengües 

5.  L’accés a la pràctica artística és una condició necessària per a l’exercici dels drets culturals i els centres educatius han de poder exercir aquest dret

Els tallers ens permeten experimentar les obres literàries per endinsar-nos en una exploració de la gestió emocional, resiliència, l'esperit crític, el lideratge i el treball en equip que considerem és imprescindible per el desenvolupament de les persones joves.


Generem un arxiu audiovisual dels fragments dels tallers, vídeos curts, petites càpsules  escèniques per compartir en les xarxes socials i així configurar nous espais de representació  escènica entre el públic adolescent i jove.  

Tallers LITVIV 2023-2024
Duració: 2 hores
Alumnes: d'ESO i BAT (màxim 35)

La Plaça del Diamant de Mercé Rodoreda 
Feliçment, jo soc una dona de Maria Aurèlia Capmany
Romeo i Julieta de William Shakespeare
Fuenteovejuna de Lope de Vega
La Celestina de Fernando de Rojas
El Lazarillo de Tormes anònim
Luces de Bohemia de Ramón María del Valle-Inclán
Nada de Carmen Laforet
  • litviv_emociona
  • laura_teatre
  • Icono social Vimeo
bottom of page