top of page
  • artec20capsula

"Fauna 4t B" o mirades adolescents de les revolucions

El projecte “Experimentem les ciències socials amb les arts escèniques” va començar el curs amb una gran incertesa. La idea de fomentar un camí diferent cap a l’assoliment d’aprenentatges vivencials, proposada conjuntament amb el departament de ciències socials, es tornava complexa amb la pandèmia.

Entre les mascaretes que no ens permeten entreveure penes i alegries, la por al contacte, els confinaments successius i l’estranya sensació de tancar-nos per a cuidar-nos, ens vam qüestionar gairebé cada dia com reconduir tot el treball realitzat, i com des de les arts escèniques continuar introduint la intel·ligència emocional a les aules. Malgrat la situació tan particular i totes les dificultats derivades, el projecte va poder dur-se a terme.

Aquesta setmana, amb la possibilitat de poder participar a la creació de la primera trobada virtual de teatre escolar “Virtuteatro” i d’actuar en streaming a la “Mostra de teatre juvenil” de Badalona al teatre Zorrilla, ho vam poder confirmar. Dos experiències sens dubte molt motivadores i enriquidores.

El procés de co-creació escènica que tot el grup de 4t d’ESO B va fer, el seu compromís profund amb el treball, la seva dedicació i el seu esforç van poder tancar-se feliçment amb la performance “Fauna 4t B o Mirades adolescents de les Revolucions”.

Crec, com artista pedagoga que investiga i treballa en la introducció de les Arts Escèniques a les escoles i als instituts, que una experiència tota plena d’emocions dins del cos fa, sempre, significatiu l’aprenentatge.

Potser aquest moment històric que estem vivint i la seva incertesa, siguin una oportunitat d’entendre que poden haver-hi altres formes d’habitar el món.

Com deia Edgar Morín, “Conèixer i pensar no és arribar a una veritat totalment certa, és dialogar amb la incertesa”
5 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


  • litviv_emociona
  • laura_teatre
  • Icono social Vimeo
bottom of page