top of page
  • artec20capsula

El teatre comunitari juga amb les arts visuals

Teatre Comunitari Rubi continua amb el format on-line amb molta il·lusió, perquè damunt de tot volem seguir creant art i comunitat durant la pandèmia.

El passat dimarts ens vam trobar amb les participants per vídeo conferència per proposar i convidar a continuar el projecte de forma virtual; seguint aportant idees creatives, connexió i comunicació a través dels audiovisuals.Les aportacions de vídeos i àudios s’uniran al treball ja fet i arxivat de forma presencial a la Biblioteca Mestre Marti Tauler. El resultat serà una vídeo que recollirà les dinàmiques que hem fet, les propostes suggerides per les participants i les últimes aportacions que mostren la actual parada de confinament provocada per la pandèmia i les noves restriccions que afecten, entre altres, a totes les activitats del lleure i culturals a les biblioteques.Perquè les nostres comunitats necessiten més que mai el poder transformador de la creativitat i les arts escèniques. Volem demostrar que encara que ens haguem d’aïllar i mantenir el distanciament social, el teatre comunitari és fermament un mitjà relacional, de creació de vincles i de compartir creativament i emocionalment. Un mitjà que gràcies a les noves tecnologies, ens permet trobar-nos i seguir creant juntes.


Com ens recorda Jorge Dubatti l’experiència del teatre (com a espectadores) no la trobarem en el vídeoteatre, perquè la càmera determina una política de mirada, dit d’una altra manera, ens guia a on posem la mirada.

La reflexió de Dubatti és en quant al teatre i no precisament des del teatre comunitari on el procés de creació col·lectiva és més important inclús, que el resultat.


Des d’ArTec20 creiem el suport visual ens aporta la possibilitat de traslladar lo presencial al context virtual i ens ofereix un nou llenguatge d’expressió creativa, de dramatúrgia teatral i d’espai escènic virtual.


Estem agraïdes que la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí ens continuï donant aquesta possibilitat, fet que demostra que estem preparades a trencar parets, convencions, expectatives i donar pas al que és més important, l’art com a eina relacional i artística que no té limitacions d’espais.

Jorge Dubtti: El vídeoteatro en tiempos de pandèmia (24 abril 2020)


6 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


  • litviv_emociona
  • laura_teatre
  • Icono social Vimeo
bottom of page